Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« czerwiec »
pn wt śr cz pt sb nd
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514176

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Wołowina Michoacan

środa, 27 czerwca 2012 18:30

 

Składniki:

1)      1 kg wołowiny

2)      400 g pomidorów

3)      350 g zielonej fasolki szparagowej

4)      1,5 l bulionu wołowego

5)      2 cebule

6)      5 ząbków czosnku

7)      3 łyżki mąki

8)      2 łyżki oleju

9)      1,5 chili chipote lub chili salsa chipote

10)  cukier

11)  sól

Sposób wykonania:

Mąkę dopraw solą i pieprzem. Mięso, pokrojone w dużą kostkę obtocz w mące. Usmaż na oleju. Dodaj cebulę oraz czosnek, pokrojony w talarki. Smaż 2 minuty. Dodaj pomidory, chili i bulion. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie. Dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze 15 minut.

Nałóż na talerze i podawaj z ryżem i fasolą.

 

Smacznego.


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (6) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy