Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 264 056 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« maj »
pn wt śr cz pt sb nd
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502515

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Zupa paprykowa

niedziela, 29 maja 2011 15:15

 

 

Składniki:

1)      2 papryki czerwone

2)      2 papryki zielone

3)      2 duże pomidory

4)      1 kostka rosołowa

5)      trochę włoszczyzny, startej na dużych oczkach

6)      łyżka masła

7)      1 łyżka przecieru paprykowego

8)      2 łyżki koncentratu pomidorowego

9)      1 łyżka mąki

10)  100 ml śmietany

Sposób wykonania:

W garnku rozpuścić masło, dodać włoszczyznę, chwilę prużyć. W tym czasie sparzyć pomidory aby zdjąć skórę, pokroić je na mniejsze cząstki. Paprykę przekroić na pół i oczyścić z gniazda nasion, pokroić w grubą kostkę, razem z pomidorami wrzucić do garnka.

Wszystko razem dusić aż puści sok, następnie dodać kostkę rosołową, koncentrat pomidorowy oraz przecier paprykowy, wszystko razem gotować na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania, dodać wody – w zależności od tego jak gęstą chcemy uzyskać zupę. Mąkę wymieszać z śmietaną, rozrobić w zupie. Zupę zagotować. Podawać z drobnym makaronem, kuskusem lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego.


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy