Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514160

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Karkówka w bakłażanie

wtorek, 15 listopada 2011 21:57
Skocz do komentarzy

 



Składniki:
trochę karkówki pokrojonej w grube paski
1 bakłażan pokrojony w paski wzdłuż
sól
tłuszcz do smażenia
przyprawy do smaku
Sposób wykonania:
Karkówkę upiec na tłuszczu, upieczoną przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć bakłażana (wcześniej należy go sporo posolić i zostawić na około 20 – 30 minut, opłukać z nadmiaru soli – w ten sposób traci gorycz), ponieważ bakłażan bardzo chłonie tłuszcz w ramach dbania o linię można dodać wody, zmięknie tak samo jak na tłuszczu a będzie chudszy. Karkówkę owinąć bakłażanem, zabezpieczyć roladę  wykałaczkami – podawać ciepłe.

Smacznego

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy