Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514155

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Makaron z czerniakiem w sosie pomidorowo - bazyliowym

środa, 05 października 2011 17:03
Skocz do komentarzy

 

Przepis znaleziony na zagranicznym portalu z przepisami.

Poszukiwałam ciekawego przepisu na podanie czerniaka. Na polskich stronach prym jednak wiedzie dorsz, panga czy wędzona makrela. Przez przypadek trafiłam na  portal zagraniczny z wieloma ciekawymi przepisami na przygotowanie różnych gatunków ryb.



 

Składniki:

1)      około 800 g filetów czerniaka (łosoś morski)

2)      makaron grube wstążki dla 4 osób

Sos pomidorowy:

3)      8 pomidorów

4)      3 szalotki

5)      2 łyżki przecieru pomidorowego

6)      3 łyżki świeżej bazylii

7)      2 łyżki oliwy z oliwek

8)      sól i pieprz

Sposób wykonania:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Rybę pokroić w dużą kostkę. Pomidory zalać wrzątkiem, sparzyć aby zdjąć z nich skórę, następnie pokroić na mniejsze części. Cebulę oczyścić i grupo posiekać. Na głębokiej patelni, rozgrzać oliwę, dodać cebulę i chwilę smażyć. Następnie dodać pomidory i na małym ogniu gotować kilka minut aż powstanie sos. Pod koniec gotowania sosu dodać przecier pomidorowy, świeże zioła oraz rybę, wszystko gotować w sosie kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzić i delikatnie wymieszać z sosem.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0




sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy