Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 192 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514264

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Kurczak z fasolką szparagową

środa, 14 września 2011 15:31
Skocz do komentarzy

 

 

Składniki

1)      200 - 300 g piersi z kurczaka

2)      200 g fasolki szparagowej

3)      200 g spaghetti

4)      3 łyżki oliwy z oliwek

5)      3 łyżki koncentratu pomidorowego

6)      sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Fasolkę szparagową, oczyścić i umyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić fasolę, podsmażyć kilka minut, następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki piersi kurczaka.  Smażyć razem przez chwilę, po czym wlać 5 łyżek wody i przykryć pokrywką. Gdy fasolka i kurczak będą gotowe dodać koncentrat pomidorowy.

Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, dodać do kurczaka i fasoli.

Wymieszać i podgrzać. Wyłożyć na talerze.

 

Smacznego.

 

Podziel się
oceń
0
0

Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy