Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 192 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514279

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Koperkowa z kluseczkami

czwartek, 18 sierpnia 2011 20:52
Skocz do komentarzy

Pysza, szybka zupa.

Na stałe zagościła na naszym stole.

 

 

 

Składniki:

1)      jeden duży pęczek koperku

2)      2 młode marchewki

3)      pół szklanki śmietany 18%

4)      pół szklanki mąki

5)      jajko

6)      sok z ½ cytryny

7)      2 kostki bulionu drobiowego

8)      2 listka ziela angielskiego

9)      sól i pieprz

10)  mąka do oproszenia stolnicy

Sposób wykonania:

Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie. Wbij jajko, dodaj sól do smaku i wlej 2 łyżki wody. Zagnieć dość twarde ciasto. Palcami odrywaj małe kawałki ciasta. Formuj z nich podłużne, owalne kluseczki długości około 1,5 – 2 cm. Rozsyp je na lekko oprószonej mąką stolnicy i pozostaw, aby lekko obeschły.

Marchewki obierz, opłucz i pokrój w plasterki. W garnku zagotuj 1,2 l wody, wrzuć kostki bulionowe, ziele angielskie i listek laurowy. Dodaj marchewkę. Gotuj około 15 minut. Następnie wrzuć zacierki i gotuj aż wypłyną.

Koperek opłucz i grubo posiekaj. Dodaj do wywaru i klusek. Śmietanę wymieszaj z  kilkoma łyżkami zupy i wlej do garnka. Przypraw solą i pieprzem.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy