Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 264 056 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502560

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Kålrot (brukiew z marchewką)

środa, 13 lipca 2011 19:07
Skocz do komentarzy

 

Jest to dodatek podawany w Norwegii do różnego rodzaju dań między innymi pinnekøtt czy komla.

 


 

Składniki:

1)      1 brukiew

2)      2 marchewki

3)      2 – 3 łyżki margaryny

4)      sól

Sposób wykonania:

Brukiew obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka i wlać wody tak oby zakryła brukiew, osolić, gotować do miękkości. Marchewki oczyścić i drobno pokroić, dodać do gotującej się brukwi, gdy ta będzie prawie miękka. Gdy warzywa są miękkie, odcedzić pozostałą ilość wody, dodać masło i zrobić puree.

Najlepiej smakuje jako dodatek do pulpetów z ryby, pieczonej wieprzowiny czy baraniny.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy