Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 272 191 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514262

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Cukinia w jajku

niedziela, 03 lipca 2011 16:19
Skocz do komentarzy

To danie kiedyś przygotowywała moja siostra – przepis pewnie przyniosła ze szkoły, gdyż uczęszczała do Technikum Technologii Żywienia i przez okres jej nauki mieliśmy okazję spróbować wiele ciekawych dań, jednak tylko te nieliczne wytrzymały próbę czasu.

Danie jest bardzo proste do przygotowania, postne, doskonale może stanowić odskocznię od zwykłego jajka sadzonego.

 

 

Składniki:

1)      1 cukinia

2)      kilka jajek

3)      margaryna

4)      sól i pieprz

Sposób wykonania:

Cukinię umyć a następnie pokroić w plastry, które solimy. Na patelni roztopić tłuszcz, ułożyć plastry cukini, piec z obu stron na złoty kolor lub do miękkości. Gdy cukinia będzie gotowa, wbić jajka. Wszystko doprawić do smaku i piec do momentu aż jajka się zetną.

Rewelacyjnie smakuje z puree ziemniaczane oraz szklanką mleka lub maślanki.

 

Smacznego.

 

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy