Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 264 057 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502574

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Kurczak w papryce

sobota, 25 czerwca 2011 17:42
Skocz do komentarzy

Danie wykonane pod wpływem inwencji twórczej, a może w wyniku jej braku. W lodówce prawie pustki, jakiś zapas zamrożonych udek. W oczy rzucają się dwie papryki, o mam jeszcze marchew. Chwilę namysłu i można gotować, a przynajmniej spróbować coś zrobić na obiad.

 

Składniki:

1)      dwa udka – bo nas jest tylko dwoje

2)      1 czerwona papryka

3)      1 żółta papryka

4)      2 marchewki

5)      Sos słodko-ostry (Sweet Chilli Sauce)

6)      Oliwa z oliwek lub margaryna

7)      sól

Sposób wykonania:

Udka rozmrozić, następnie upiec je na patelni z każdej strony. Gdy udka będą gotowe dodać do nich pokrojoną w słupki marchewkę i w plasterki paprykę. Osolić. Smażyć razem do miękkości warzyw. Pod koniec pieczenia dodać trochę wody oraz sos słodko- kwaśny. Ilość wody i sosu zależy od preferowanej gęstości i ilości sosu. Wszystko razem chwilę gotować.

Podawać z ryżem.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
1
0


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 27 czerwca 2011 17:44

    Proste i z pewnością smaczne. Lubię takie potrawy.

    autor qualietta

    blog: qualietta.bloog.pl

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy