Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514189

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Islandia

środa, 08 czerwca 2011 20:27
Skocz do komentarzy

Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować dania, które miałam okazję spróbować w trakcie wycieczki na Islandię. Menu w każdej restauracji wybieraliśmy już kilka dni przed przyjazdem, więc wszyscy wiedzieli co będą jeść. Minus takiego rozwiązania był taki, że przy grupie liczącej 24 osoby, wszyscy musieliśmy zdecydować się na jednakowy starter, danie główne jak i deser. Trudno było, zwyciężyła większość.

Pierwszy restauracja mieściła się przy Blue Lagoon. Najpierw mogliśmy nacieszyć się kąpieliskiem a potem o godzinie 20 udaliśmy się na kolację do restauracji.

Menu prezentowało się następująco

-         przystawka: filet z kaczki

-         danie główne: filet z jagnięciny

-          deser: lody z ciastem czekoladowym

 

 

Następnego dnia wycieczki, kolację mieliśmy zamówioną w Reykjavik w restauracji Perlan.

Na ostatnim piętrze budynku pod szklaną kopułą mieści się restauracja, w której siedząc przy jednym stoliku mamy okazję podziwiać całą panoramę miasta. Podłoga na której stoją stoliki obraca się wokół części środkowej, gdzie znajduje się kuchnia oraz bar. Według naszych obliczeń, jedno okrążenia trwa 2 godziny. Widok z góry jest niesamowity a przy pięknej słonecznej pogodzie musi być naprawdę cudowny.

Menu w Perlan:

-         starter: risotto

-         danie główne: ozór wołowy z befsztykiem

-         deser: lody z ciastem orzechowym

 


 

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy