Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 264 056 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502524

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Karkówka po chińsku

niedziela, 05 czerwca 2011 20:51
Skocz do komentarzy

 

Jeden ze sposobów na szybki obiad. Jako, że ugotowany ryż został mi z przygotowywanej wcześniej sałatki, postanowiłam wykorzystać resztę przy obiedzie. W lodówce nie posiadałam mięsa mielonego, ale w zamian znalazłam tam kawałek karkówki, a że w zamrażarce na pewno znajdowała się jakaś mrożonka warzyw (zapasy uzupełniam na bieżąco i zawsze pilnuje aby były 2 – 3 paczki). W ten sposób powstał ten szybki obiad.

 

Składniki:

1)      kawałek karkówki lub innego mięsa

2)      1 paczka mrożonej mieszanki chińskiej na patelnię

3)      ugotowany ryż

4)      1 łyżeczka tabasco

5)      sól i pieprz

6)      trochę tłuszczu

7)      1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

8)      50 – 100 ml wody

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w średniej grubości paski. Wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz, usmażyć.

Następnie dodać mrożonkę, wszystko razem smażyć aż warzywa będą miękkie. Pod koniec smażenia dodać tabasco a koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą po czy wlać do warzyw. Zagotować. Do smaku przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

 

Smacznego

Podziel się
oceń
0
1



Więcej na ten temat


wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy