Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 264 056 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502527

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Pieczarkowy gulasz

wtorek, 24 maja 2011 16:36
Skocz do komentarzy

 

Składniki:

1)      200 g karkówki lub innego mięsa

2)      5 dużych pieczarek

3)      ½ cebuli

4)      1 łyżeczka carry

5)      1 łyżka chili

6)      margaryna

7)      100 ml śmietany

8)      ½ kostki rosołowej

Sposób wykonania:

Cebulę pokroić drobno, wrzucić na roztopiony na patelni tłuszcz. Mięso pokroić w dużą kostkę, a umyte pieczarki na ósemki.

Do lekko podsmażonej cebuli, dodać pieczarki a po chwili mięso. Wszystko smażyć około 10 minut, po tym czasie wlać wywar z ½ kostki rosołowej rozpuszczonej w szklance wody. Wszystko razem gotować aż mięso będzie gotowe. Pod koniec gotowania dodać caryy i chili oraz śmietanę. Zagotować. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
1
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

wtorek, 22 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy