Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 192 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514285

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Zupa pomidorowa na ostro z kuskus

poniedziałek, 09 maja 2011 15:59
Skocz do komentarzy

Uwielbiam pomidory w każdej postaci, natomiast zupę pomidorową mogłabym jeść codziennie - niestety takiego menu nie zniósł by raczej Luki. Dla niego zupa pomidorowa dwa razy w miesiącu to już za dużo, dlatego ponownie zaczęłam wykonywać różne warianty zupy pomidorowej - na na ostro, z papryką chilli i kuskus bardzo przypadła mu do gusty, więc kompromis osiągnięty. Ja częściej będę mogła delektować się moją ukochaną zupą, pod warunkiem, że częściej będzie ona pikantna.

Składniki:

1)      1 szklanka ugotowanego kuskus

2)      1 litr buliony mięsno – warzywnego

3)      1 papryka chilli

4)      1 łyżka oleju

5)      6 – 8 łyżek przecieru pomidorowego

6)      1 łyżka przecieru z papryki chilli

7)      100 ml śmietany

8)      1 łyżka mąki

9)      świeży koper do ozdoby

Sposób wykonania:

Paprykę chilli oczyścić z nasion i drobno poszatkować, następnie połączyć z olejem i na chwilę odłożyć na bok. Do gotującego bulionu dodać przecier pomidorowy oraz przecier z chilli. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać trochę zupy, ponownie wymieszać i dodać do zupy.

Pod koniec gotowania dodać rozdrobnioną paprykę chilli, zupę zagotować.

Podawać np. z kuskus.

 

 

Smacznego

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy