Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514174

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Owsiane ciasteczka

piątek, 06 maja 2011 18:42
Skocz do komentarzy

Najpierw sięgasz po jedno, za chwilę masz ochotę na drugie...

Sięgając po owsiane ciasteczka nie będziesz mieć wyrzutów sumienia,                w spokoju będziesz mogła delektować się ich smakiem.


 

 

Składniki:

1)      100 g płatków owsianych

2)      150 g mąki

3)      łyżeczka proszku do pieczenia

4)      200 g brązowego cukru

5)      50 g wiórków kokosowych

6)      cytryna

7)      125 g masła

8)      3 łyżki syropu klonowego

9)      2 łyżki wody

Sposób wykonania:

Wymieszaj płatki, mąkę, proszek, cukier i wiórki. Dodaj skórkę z cytryny i sok z cytryny. Wlej stopione masło, syrop i wodę. Dłońmi uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszcz je i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 170°C.

 

Smacznego.

 

*nie byłabym sobą, gdybym nie dokonała zmian w oryginalnym przepisie. Miałam wielką ochotę na te ciasteczka, a że szafce kuchennej posiadałam tylko płatki owsiane, wykorzystałam je, zamiast kokosu (którego niestety nie miałam) wykorzystałam migdały.     Z powodu braku obyło się także bez syropu klonowego i może dlatego ciasteczka te wyszły bardzo kwaśne.

W każdym razie mam zamiar ponownie je wykonać, bez syropu klonowego i soku z cytryny, wykorzystując do tego zarówno wiórki kokosowe, migdały, orzechy czy rodzinki. Przepis daje możliwość eksperymentowania.

Podziel się
oceń
0
0

Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy