Bloog Wirtualna Polska
Są 1 264 273 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502858

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Śledź po kaszubsku

wtorek, 19 kwietnia 2011 16:03
Skocz do komentarzy

Przepis znaleziony w Internecie. Śledzie smakują naprawdę świetnie.


Składniki:

1)      4 płaty śledziowe pokrojone w kawałki

2)      1-2 cebule pokrojone w piórka

3)      2 łyżki oleju

4)      1 łyżka masła

5)      2 łyżki rodzynek sułtańskich

6)      2 łyżki koncentratu pomidorowego

7)      4 łyżki przecieru pomidorowego lub pomidorów (krojonych) z puszki

8)      sól

9)      cukier

10)  świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie namoczyć w wodzie lub mleku 1-2 godzin w zależności od tego jak bardzo są słone i jaki smak preferujemy. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na jasnozłoty kolor. Dodajemy rodzynki, koncentrat, smażymy chwilę potem dodajemy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki. Dusimy ok. 30-40 minut, doprawiamy solą, cukrem, dodajemy na koniec świeżo zmielony pieprz. Sos studzimy, obkładamy nim śledzie i wstawiamy do lodówki na 6-8 godzin przed podaniem.

Smacznego.

Podziel się
oceń
1
0



Więcej na ten temat


środa, 23 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy