Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514150

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Łosoś z avocado i fasolką szparagową

poniedziałek, 21 marca 2011 18:05
Skocz do komentarzy

Składniki:

1)      400 g filetów z łososia

2)      1 avocado

3)      200 g fasolki szparagowej

4)      ekstra oliwa z oliwek

5)      sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Avocado przekroić na pół, usunąć pestkę i ostrożnie wyjąć miąższ, który kroimy w plastry o grubości palca.

Łososia wyjąć z lodówki i zostawić do momentu aż osiągnie temperaturę pokojową.

Fasolkę szparagową oczyścić, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie około 3 minuty.

Łososia pokroić na mniejsze kawałki, posypać solą i pieprzem i piec na patelni z obu stron.

Gdy łosoś będzie prawie gotowy, dodaj plasterki avocado i piec je aż będą ciepłe. Łososia z avocado wyłożyć na talerz, razem z fasolką szparagową. Wszystko skropić oliwą z oliwek.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy