Bloog Wirtualna Polska
Są 1 264 273 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502886

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Obwarzanki serowe

niedziela, 06 marca 2011 12:39
Skocz do komentarzy

Tłusty Czwartek już za nami. Ja osobiście miałam ochotę na pączki, jednak jak do tej pory nie miałam odwagi ich upiec a za kupnymi nie przepadam. Po głowie chodziły mi jeszcze faworki, jednak zdecydowałam się na obwarzanki serowe. Wszystkie znikły w ciągu jednego dnia - i bardzo dobrze, bo najlepiej smakują świeże.

Polecam.

 

 

Składniki:

1)      250 g sera białego

2)      2 szklanki mąki pszennej

3)      1 jajko

4)      1 opakowanie cukru waniliowego

5)      łyżka proszku do pieczenia

6)      sól

7)      cukier puder do posypania

8)      olej do smażenia

Sposób wykonania:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i solą. Dodać jajko i ser – może być wcześniej zmielony, jeśli jest śmietankowy to nie trzeba – dobrze wyrobić na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na mniejsze części, każdą z nich po kolei rozwałkować na grubość 1,5 – 2 cm. Za pomocą szklanki, wyciąć duże kółka, mniejsze kółka robimy kieliszkiem. W głębokiej patelni lub garnku rozgrzać olej. Do gorącego oleju wrzucamy duże i mniejsze kółka, pieczemy z obu stron na złoty kolor. Upieczone obwarzanki można układać na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na samym końcu obtaczamy lub posypujemy obwarzanki cukrem pudrem.

 

Smacznego.

 

Podziel się
oceń
1
0



Więcej na ten temat


środa, 23 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy