Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514181

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Biała kapusta z pomidorami

piątek, 04 marca 2011 19:36
Skocz do komentarzy

 

Składniki:

1)      1 mała główka białej kapusty

2)      trochę wędliny – im więcej tym lepiej

3)      kilka pomidorów lub koncentrat pomidorowy

4)      sól i pieprz

5)      trochę smalcu

Sposób wykonania:

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, jeśli jest taka potrzeba. Następnie przekroić na ćwiartki i  poszatkować. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i sparzyć – gotować około 5 minut. Po tym czasie wylać większość wody, zostawić około 2 cm od spodu. Kapustę ugotować do miękkości. W tym czasie pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części, wrzucić do kapusty. Jeśli używamy koncentratu dodajemy go pod koniec gotowania kapusty. Wędlinę pokroić i  podsmażyć na smalcu na patelni, wrzucić do kapusty.

Wszystko gotować razem. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wędlina: różnego rodzaju kiełbasy (najlepiej te tłuste), boczek.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 18 kwietnia 2012 15:36

    jeśli chodzi o wędlinkę to najlepsza szynka kogowana, baleron czy coś wędzonego typu kiełbaska? ;)

    autor Jedzonko :)

    blog: przygotowaniepotraw.blox.pl

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy