Bloog Wirtualna Polska
Są 1 264 273 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502841

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Dorsz na marchewce

wtorek, 22 lutego 2011 13:04
Skocz do komentarzy

Potrawa znaleziona na zagranicznej stronie z przepisami. Przepis został trochę zmodyfikowany dla potrzeb własnych - zamiast szczypiorku użyłam pietruszki.

W każdym razie potrawa bardzo łatwa i szybka do wykonania.

 

 

Składniki:

1)      800 g filetów z dorsza

2)      400 g marchwi

3)      2 dymki

4)      2 łyżki masła

5)      1 łyżka szczypiorku

6)      sól i pieprz

Sposób wykonania:

Marchewkę obrać, następnie pokroić w plasterki. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie wraz z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą dymką. Dorsza pokroić w plastry o grubości jednego centymetra. Osolić i popieprzyć. Tłuszcz rozpuścić, dodać szczypiorek. Marchewkę przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, ułożyć na niej dorsza, polać wszystko tłuszczem. Włożyć do nagrzanego do temperatury 200°C piekarnika i piec przez około 10-20 minut.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


środa, 23 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy