Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 192 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514284

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Karkówa wieprzowa z brokułą

niedziela, 20 lutego 2011 20:56
Skocz do komentarzy

 

 

Składniki:

1)      trochę karkówki wieprzowej

2)      3-4 średnie marchewki

3)      duży brokuł

4)      trochę tłuszczu

5)      sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Tłuszcz roztapiamy na patelni, dodajemy pokrojoną w dużą kostkę karkówkę. Smażymy około 5-10 minut. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki, dodajemy do mięsa, podsmażamy wszystko razem a po około 5 minutach, dolewamy trochę wody, przykrywamy pokrywką i dusimy aż marchew będzie prawie miękka. Na samym końcu dodajemy brokuł podzielony na małe różyczki, dodajemy trochę soli i pieprzu do smaku. Dusimy aż brokuła będzie miękka, ale nie rozpadająca się.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy