Bloog Wirtualna Polska
Są 1 264 273 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 502846

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Bakłażan z karkówką wieprzową

środa, 16 lutego 2011 20:11
Skocz do komentarzy

 

 

Składniki:

1)      jeden bakłażan

2)      około 300 g karkówki

3)      średnia cebula

4)      2 ząbki czosnku

5)      czubata łyżka ziół prowansalskich

6)      łyżka posiekanej pietruszki

7)      3 łyżki oleju

8)      sól, pieprz

Sposób wykonania:

Bakłażana pokroić w grubą kostkę, wyłożyć na sitko, posolić i odstawić na około 20-30 minut. Karkówkę pokroić na plastry około 1 cm. Cebulę i czosnek drobno posiekać.

W głębokiej patelni rozgrzać olej a następnie wrzucić, czosnek, cebulę i mięso. Kiedy usmaży się wrzucić kawałki bakłażana (przed wrzuceniem do patelni opłucz go wodą z soli), dodać zioła prowansalskie. Smażyć, często mieszając.

Bakłażan wchłonie cały tłuszcz, ale nie należy dodawać go więcej, można wlać trochę wody. Dusić bakłażan z mięsem pod przykryciem przez około 10 minut.

Przyprawić natką pietruszki, solą i pieprzem.

Podawać z pieczonymi ziemniakami.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

środa, 23 sierpnia 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy