Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514160

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Zupa buraczkowa

wtorek, 08 lutego 2011 14:18
Skocz do komentarzy

 

 

 

 

Składniki:

1)      5 buraczków

2)      ½ pietruszki

3)      1-2 marchewki

4)      ¼ selera

5)      5-6 ziemniaków

6)      200 g fasoli szparagowej (świeżej lub mrożonej)

7)      mięso (do ugotowania wywaru)

8)      śmietana

9)      liść laurowy

10)   ziele angielskie

11)  sól i pieprz

 

Sposób wykonania:

Mięso wrzucić do garnka, zalać wodą, trochę posolić, zagotować. W trakcie gotowania wrzucić pietruszkę, marchewkę, seler (można, je wcześniej pokroić w dużą kostkę) oraz fasolkę szparagową, pod koniec gotowania dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.

W drugim garnku ugotować w lekko osolonej wodzie, obrane buraczki. Gdy będą już miękkie dorzucić liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowane buraczki pokroić w dużą kostkę.

Gdy warzywa w pierwszym garnku będą miękkie, wlać wywar z drugiego garnka razem z pokrojonymi buraczkami. Zagotować wszystko razem, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Można wlać łyżeczkę octu lub soku z cytryny. Zaklepać śmietaną. Jeśli, ktoś woli aby zupa była gęsta do śmietany dodać mąkę.

 

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy