Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 272 191 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514246

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Leczo pieczarkowo - paprykowe

środa, 26 stycznia 2011 18:25
Skocz do komentarzy

 

Składniki:    

1)  2 cebule  

2)  5 średnich pomidorów

3)  50-60 dag pieczarek

4)  4 duże papryki

5)  sól, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia 

6)  oliwa z oliwek do smażenia

Sposób wykonania:

Cebulę kroimy na ćwiartki a następnie w talarki. Pieczarki myjemy po czym kroimy je dowolnie np. w grube plastry. Cebulę podsmażamy na oliwie (można to wszystko przygotować w jednym dużym garnku). Gdy cebula będzie lekko zarumieniona dodajemy pokrojone pieczarki. Pomidory sparzamy w wrzątku i zdejmujemy skórki, następnie kroimy na mniejsze części, wrzucamy do garnka. Gdy jest za mało płynu w garnku, można dodać kilka łyżeczek wody, ale należy pamiętać że pieczarki puszczą sok. W czasie gdy pieczarki prażą się garnku, paprykę pokroić w kostkę. Pod koniec gotowania wrzucić do pieczarek, gotujemy jeszcze chwilę, aż papryka będzie miękka. Dodajemy sól, pieprz, bazylię oraz słodką mieloną paprykę do smaku.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
2
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy