Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 272 191 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514244

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Pieczeń

sobota, 15 stycznia 2011 17:24
Skocz do komentarzy

 

Przygotowanie pieczeni, takiej aromatycznej z delikatnym mięsem jest nie lada wyzwaniem.

Jak dla mnie zadanie dość trudne do wykonania, zwłaszcza że nigdy wcześniej nie przygotowywałam pieczeni. Niżej zaprezentowana pieczeń była eksperymentem kulinarnym, nie korzystałam z żadnego przepisu, wykonywałam ją intuicyjnie.

Przepis został spisany w późniejszym czasie, jak znalazłam orientacyjny czas pieczenia pieczeni w piekarniku.

Składniki

1)      wieprzowina na pieczeń

2)      3-4 ząbki czosnku

3)      marchewka

4)      1 łyżka majeranku

5)      trochę masła

6)      sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso opłukać i osuszyć. Ząbki czosnku, podzielić na ćwiartki, marchewkę pokroić na talarki, po czym umieścić ją w środku mięsa. Następnie mięso natrzeć solą, pieprzem oraz majerankiem. Włożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, polać masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C. Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec jeszcze 50 minut. Mięso należy często polewać, zbierającym się na dnie tłuszczem, w przypadku gdy jest go za mało kilkoma łyżkami wody. Gotową pieczeń wyjąć, pokroić w poprzek włókien, można polać sosem, który zebrał się na dnie.

 

Smacznego.


Podziel się
oceń
0
0

Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy