Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514151

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Gulasz segietyński

niedziela, 09 stycznia 2011 19:28
Skocz do komentarzy

Przepis pochodzi z kursu gotowania, w którym moja mama brała udział w roku 1975.

 

Składniki:  

1) 65 dkg mięsa wieprzowego  

2) 2 duże cebule

3) 1 łyżka tłuszczu

4) 1 łyżka mąki

5) 65 dkg kiszonej kapusty

6) sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w kosteczkę, lekko solimy, posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące, następnie podsmażamy na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Mięso zsuwamy na talerzyk a na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebulę. Kiszoną kapustę układamy w rondelku, na to wykładamy cebulę i mięso. Zalewamy wodą lub rosołem tyle aby ledwo pokryło mięso.

Przykrywamy i dusimy aż mięso będzie miękkie.

Podajemy z ziemniakami.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy