Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514145

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Barszcz czerwony - czysty

piątek, 24 grudnia 2010 17:30
Skocz do komentarzy

Najszybciej przygotować można czysty barszcz czerwony z torebki. Ja jednak nie należę do zwolenników tego typu jedzenia, choć od czasu do czasu używam gotowych zup w proszku do dodania smaku zupie, dodaje wtedy 2-3 łyżki proszku do przygotowywanej przeze mnie zupy, zamiast użyć tzw. wegety.

 

Składniki:  

1) 0,5 kg buraczków  

2) kostka bulionu wołowego lub 2-3 łyżki barszczu czerwonego w proszku

3) 1 liść laurowy

4) 5 ziarenek pieprzu

5) 4 ziarenka ziela angielskiego

6) sok z cytryny lub ocet

7) ząbek czosnku

8) sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Buraczki oczyścić i obrać. Pokroić na mniejsze części, ugotować.  Wyjąć buraczki z wywaru, dodać kostkę wołową/barszcz czerwony w proszku, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i przeciśnięty przez prasę czosnek. Chwilę pogotować razem, po czym doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i octem.

Podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietami.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy