Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514185

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Pasta z krewetek

piątek, 10 grudnia 2010 10:49
Skocz do komentarzy

Uwielbiam tutejszą „Rekesalat”. Można w pewnym sensie powiedzieć, że jestem uzależniona, bo jak długo będzie opakowanie "Rekesalat" w lodówce, tak długo będę jadła tylko to.

Znając doskonale skład Rekesalt, wiem, że do najzdrowszych nie należy: majonez, polepszacze smaku i inne konserwanty, plus tylko ok. 23% krewetek na 100 g produktu z nóg nie zwala. W ostateczności mój luby wprowadził zakaz kupowania gotowej Rekesalat, a każde zakupione przeze mnie opakowanie zostaje wyrzucone. Natomiast dostałam przyzwolenie na samodzielne wykonanie tego smakołyku. Łatwo powiedzieć, gorzej wykonać. Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie podjęła się wykonania zadania.

Efekt wyszedł zadawalający, smakuje mi i jemu. Jemu tak posmakowała, że sam sobie szykuje z nią kanapki do pracy, mówiąc, że moja pasta jest lepsza od oryginału. Niech mu będzie.;-)

Składniki:

1) Crabsticks i lake /Małe krewetki w zalewie

2) Reker i lake / Paluszki karbowe z zalewie

3) Seifilet / solony i wędzony filet z czerniaka (łosoś morski)

4) Majonez

5) Pieprz

Sposób wykonania:

Krewetki pokroić na mniejsze części, paluszki rybne pokroić w paski lub małą kostkę. Filet z czerniaka rozdrobnić. Wszystko wymieszać z majonezem w misce. Doprawić do smaku – jeśli będzie konieczne, gdyż filet z czerniaka ma swój charakterystyczny wędzono – solny smak.

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0




sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy