Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 272 191 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514250

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Bób suszony z boczkiem i salami

środa, 08 grudnia 2010 15:00
Skocz do komentarzy

Przyszła kolej na eksperymentowanie z bobem. Po wczorajszym ugotowaniu 500 gram suszonego bobu, zostało go całkiem sporo. Pierwszym pomysłem była zupa z bobu z grzankami, ale coś mi nie pasowało. Poszperałam trochę w Internecie i doszłam do wniosku, że przyrządzę go po swojemu, wykorzystując składniki, które posiadam w lodówce.



Składniki:  

1) 250 g bobu suszonego  

2) ½ czerwonej cebuli  

3) ½ paczki Salami delikatesowe „Sokołów”

4) 100 g boczku

5) pieprz, sól do smaku

6) oliwa z oliwek

7) suszona pietruszka

 

Sposób wykonania:

Bób suszony namoczyć przez noc, ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, obrać z łupin. Cebulę pokroić na talarki, wrzucić na oliwę z oliwy, dodać pokrojony w plasterki boczek i salami. Pod koniec pieczenia dodać bób, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać pietruszką. Podawać, nie wiem z czym :-/ Ja podam z ziemniakami, jak znajdę coś ciekawszego, albo lepiej pasującego to napiszę.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy