Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 143 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« listopad »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514178

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Ryż " kolorowy"

wtorek, 03 maja 2011 18:17
Skocz do komentarzy

 

Składniki:

1)      1 czerwona papryka

2)      puszka kukurydzy

3)      150 – 200 g zielonej fasolki szparagowej

4)      50 g pędów bambusa

5)      3 łyżki sosu sojowego

6)      1 łyżeczka suszonej papryki ostrej

7)      masła/margaryny

8)      ½ szklanki ryżu

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i pokroić na 3-4 części. Na patelnię rozpuścić tłuszcz, wrzucić fasolkę szparagową. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, dodać do fasolki. Przykryć pokrywką i chwilę dusić (można wlać 3-5 łyżek wody). W tym czasie oczyścić paprykę, posiekać drobno, pędy bambusa podzielić na mniejsze części razem z kukurydzą dodać do fasoli i papryki.

Gdy fasolka będzie al. dente, dodać do niej ugotowany ryż. Podgrzać. Na koniec przyprawić do smaku sosem sojowym.

 

Smacznego.

Podziel się
oceń
0
0




Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy