Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 132 700 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« grudzień »
pn wt śr cz pt sb nd
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 374358

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

<
Durszlak.pl

Skrzydełka w zalewie octowej z pomidorami.

piątek, 18 lutego 2011 15:31
Skocz do komentarzy

Oryginalna a zarazem smaczna przekąska.

Przepis dostałam od koleżanki u której miałam okazję pierwszy raz spróbować tą przekąskę.

Jej przepis wzbogaciłam o dodanie koncentratu pomidorowego oraz suszonych pomidorów do zalewy octowej.


Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
  • 2-3 jajka
  • olej do smażenia

Zalewa octowa:

  • 1 litr wody
  • 0,5 szklanki octu
  • 8-10 ziela angielskiego
  • 3-4 liście laurowe
  • 1 duża cebula
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 suszone pomidory
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Skrzydełka umyć. Obtoczyć je w rozbitym jajku a następnie tartej bułce. Smażyć na oleju.

Zalewa octowa: Cebulę pokrojoną w talarki usmażyć na oleju ze smażenia skrzydeł. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać pozostałe przyprawy. Zagotować, dodać ocet, zagotować.

Ciepłą zalewą zalewamy skrzydła. Odstawiamy, najlepiej smakują gdy przegryzą się z octem.

Podawać na zimno, z jasnym lub ciemnym pieczywem.

Podziel się
oceń
0
0



Więcej na ten temat


niedziela, 21 grudnia 2014

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy