Bloog Wirtualna Polska
Są 1 272 192 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« grudzień »
pn wt śr cz pt sb nd
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

O moim bloogu

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy...

więcej...

"Smaczne opowieści" to blog o codziennym gotowaniu - moim gotowaniu. Kuchnia to dla mnie miejsce wyjątkowe, uwielbiam eksperymenty kulinarne. Gotuje codziennie dla siebie i partnera, często potrawy szybkie i łatwe. Czasami jednak przychodzą takie chwile, że z prostych rzeczy wyczarowuje pyszne, wyjątkowe dania. Gdy mam wenę twórczą - wychodzą rzeczy najwspanialsze dla podniebienia. Gdy jestem w sklepie i kupuje produkty to już wyobrażam sobie co pysznego i wyjątkowego można z tego przygotować. _Gotowanie wychodzi mi super ;-) , jednak nad zdjęciami będę musiała trochę popracować, więc proszę o cierpliwość ;-)

schowaj...

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 514265

Lubię to

Więcej w serwisach WP

RTV-AGD

Pytamy.pl

<
Durszlak.pl

Kluski z makiem

czwartek, 23 grudnia 2010 19:08

Kluski z makiem a raczej makaron z makiem.

W moim rodzinnym domu jest to typowo świąteczne danie. Uwielbiane przez domowników, przeze mnie nie za bardzo. W trakcie kolacji Wigilijnej nakładam sobie symboliczną łyżeczkę na spróbowanie. Osobiście to dania mogłoby dla mnie nie istnieć. Jednak mój obecny partner lubi kluski z makiem, więc ten jeden raz do roku mogę zrobić mu przyjemność i naszykować je w sposób jak najmniej pracochłonny i powiedzmy sobie szczerze prostacki. Istnieją inne bardziej wyrafinowane sposoby ich przygotowania, ale wybaczcie to nie dla mnie – nie w tym daniu.

 


 

Składniki:  

# Opakowanie makaronu cienkiego np. Babuni, Wiatraczki  

# Opakowanie mielonego maku  

# Miód  

# Cukier

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Mak zalać wrzątkiem i pogotować ok. 20 minut, odsączyć na drobnym sitku.  Wymieszać z makaronem, dodać miód i cukier, tak aby miało słodkawy smak. Podawać na ciepło, choć i za zimno jest zjadliwe.

 

Smacznego.

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


sobota, 18 listopada 2017

Przepisy od A do Z

Dieta paleo

Dodatki

Kuchnia Tajska

Makaron

Małe co nieco

Ryba

Sałatki i surówki

Urlopowe

Zupy